Gemiddelde klantbeoordeling: 9,5 starstarstarstar

 • Proefrit aan huis
 • Wij staan bekend om onze persoonlijke service
 • Gratis pechhulp en vervangend vervoer

Zelf rijden als rolstoelgebruiker

Met een rolstoel is het niet altijd mogelijk om in een reguliere auto te rijden. Gelukkig zijn er veel aanpassingen aan de auto mogelijk om deze geschikt te maken voor een bestuurder die bijvoorbeeld geen of verminderd gebruik kan maken van de benen of armen, of rolstoelgebonden is.

Wij bieden ook gewennings- en rijlessen aan voor zelfrijders. Meer weten? Neem contact met ons op.

Linda Wellner

Linda, aanpassingen adviseur

Handgassysteem

Voor een ieder die graag zelf wil rijden maar verminderde of geen kracht heeft in één of beide benen, biedt een handgassysteem in combinatie met een handbedrijfsrem vaak een oplossing. Hierdoor is het mogelijk om de auto zonder gebruik van de benen en voeten te bedienen. Ook is het vaak handig om de reguliere pedalen opklapbaar te maken, zodat ze niet in de weg zitten maar de personenauto wel door meerdere personen gebruikt kan (blijven) worden.

Onze prijzen voor handgassystemen
 • Handgas- en bedrijfsremsystemen zijn te implementeren in alle personenauto’s met automaat, vanaf €1950,00
 • Opklapbare pedalen vanaf €450,00 (meerprijs voor Mercedes, Volkswagen en BMW)
 • Linkergaspedaal vanaf €695,00 (meerprijs voor Mercedes, Volkswagen en BMW)
 • Elektronisch handremsysteem €1295,00
Handgassysteem auto
Rolstoellift groepsvervoer

Rolstoellift

Het vervoeren van een rolstoel of scootmobiel kan lastig zijn. Een rolstoellift biedt daarbij letterlijk verlichting. Zonder grote krachtinspanningen te leveren kun je met behulp van een rolstoellift de (elektrische) rolstoel of scootmobiel in de auto krijgen. Hiervoor zijn verschillende opties beschikbaar, zoals een kofferbaklift, die bestaat uit een takelarm die uit de auto komt en middels een haak die aan de rolstoel kan worden bevestigd de rolstoel naar binnen takelt. Een andere optie is een (volledig) elektrische rolstoellift, waarbij middels een afstandsbediening een plateau naar beneden komt waar de rolstoel opgereden kan worden. De lift stopt automatisch op de juiste hoogte, zodat de rolstoel de bus ingereden kan worden. We adviseren om de rolstoellift jaarlijks te laten keuren.

Onze prijzen voor rolstoelliften
 • Nieuwe lift met 1 jaar garantie: vanaf €4450,-
 • Onderhoudsbeurt lift: vanaf €125,-

Beschikbare merken voor rolstoelliften: AMF, Braun, Ricon en AutoLift.

Busombouw zelfrijder

Zelf rijden als rolstoelgebruiker? Voor het ombouwen van een bus tot zelfrijder rolstoelbus is de belangrijkste vraag of je vanuit de rolstoel zelf de overstap naar de bestuurdersstoel kunt maken. Lukt dat? Dan bouwen we de bus dusdanig om dat middels een afstandsbediening een lift naar buiten komt die jou met rolstoel in de bus plaatst. Vanuit daar kun je vervolgens de overstap naar de bestuurdersstoel maken. Lukt dit niet? Dan plaatsen we een rolstoelzitplaats op de plek van de bestuurder. Daarnaast kijken we naar jouw verdere wensen en situatie. Moeten er meerdere mensen in de bus kunnen rijden? Welke aanpassingen kunnen we verder doen om het rijden in de bus zo makkelijk en comfortabel mogelijk voor je te maken?

Onze prijzen voor het ombouwen van bussen

Aangezien iedere busombouw maatwerk is, is de prijs voor het ombouwen van een bus voor een zelfrijder op aanvraag.

Busombouw
Elektrische draaislede rolstoelbus

Elektrische draaislede onder de stoel

Een draaistoel maakt het makkelijker om van de rolstoel over te stappen naar de bestuurdersstoel (of passagiersstoel). Door de plaatsing van een elektrische draaislede onder de stoel is het mogelijk om de stoel naar achteren te schuiven en te draaien. Hierdoor kun je eenvoudig met rolstoel de bus inrijden en vervolgens plaatsnemen in de bestuurdersstoel. Wij maken gebruik van het systeem van de fabrikant BraunAbility en is geschikt voor modellen als de Volkswagen Transporter en Renault Trafic.

Onze prijzen voor draaisledes

Het plaatsen van een tweedehands elektrische draaislede kan vanaf €895,-, een nieuwe draaislede heb je vanaf €2149,-.

Bedieningsopties op het stuur

Heb je een mobiliteitsbeperking in de voeten en/of benen? Dan is het prettig om de auto zoveel mogelijk met de handen te kunnen besturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de richtingaanwijzer, ruitenwissers en het remsysteem. Ook is het in sommige modellen auto’s mogelijk een gaspedaal naar links te verplaatsen, zodat er met het linkerbeen gas gegeven kan worden. Afhankelijk van het type auto en jouw situatie bepalen we wat de best passende oplossing is voor jou.

Stuur-aanpassing
Elektronische-handrem

Elektronische handrem

Bij verminderde kracht in de handen is het gebruik van de handrem vaak een probleem. Een passende oplossing hiervoor is een elektronisch handremsysteem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een knop, waardoor er aanzienlijk minder kracht nodig is om de handrem in te schakelen. Wij kunnen ook uw huidige elektronische handrem afstellen, smeren of compleet demonteren voor een standaard handremsysteem.

Onze prijzen voor elektronische handremmen

Wij bieden een nieuw handremsysteem aan voor slechts €1295,- inclusief montage.

Elektrisch bedienbare deuren

Vanuit een rolstoel in- en uit de rolstoelbus stappen wordt makkelijker met een automatische deuropener. Hiermee bedien je de deuren van de rolstoelbus via een afstandsbediening, waardoor je deze gemakkelijk zelf opent en sluit. Goed geschikt voor een zelfrijder. Tevens bieden wij systemen aan die via een app op de telefoon te bedienen zijn.

Automatische-deur-opener-rolstoelbus
garantie-auto-aanpassingen-wellner-2

Onderhoudsbeurt

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om de aangepaste auto goed te onderhouden. Zeker elementen als rolstoelliften zijn onderhevig aan slijtage, waardoor een regelmatige check en onderhoudsbeurt kan voorkomen dat ze onverhoopt kapot gaan. Wij voeren onderhoudsbeurten en eventuele reparaties zelf, onder 1 dak, uit in onze werkplaats. Hierbij ontvang je de service die je van ons gewend bent.

Onze prijzen voor onderhoudsbeurten

Wij bieden al een kleine onderhoudsbeurt aan vanaf €149,-.

Overige auto-aanpassingen om zelf te rijden

Naast de bovengenoemde auto-aanpassingen is er nog veel meer mogelijk om zelf te kunnen rijden met een handicap. Wij denken graag met je mee en denken bovendien altijd in oplossingen, zodat jij zo makkelijk en comfortabel mogelijk de weg op kunt. Voorbeelden van mogelijkheden zijn o.a.: het plaatsen van een linkergaspedaal, opklapbare pedalen zodat er door meerdere personen van de auto gebruik gemaakt kan worden, een achteruitrijdcamera of de bediening van de ruitenwisser en knipperlichten aan de linker- of rechterzijde.

Onze prijzen voor auto-aanpassingen
 • Isolatie van alle wanden achter de cabine €595,00
 • Stofferen van de gehele bus achter de cabine, v.a. €595,00
 • Achteruitrijcamera €350,00
 • Bediening ruitenwisser en knipperlichten aan linker- of rechterzijde €75,00
 • Elektronische opstap, €595,00
 • Ruiten blinderen, €75,00 per ruit
 • Opklapbare pedalen, vanaf €450,00
 • Linker gaspedaal €695,00