Gemiddelde klantbeoordeling: 9,5 starstarstarstar

  • Proefrit aan huis
  • Gratis pechhulp en vervangend vervoer
  • Tot een jaar BOVAG garantie
Zelf-rijden-banner

Zelf rijden als rolstoelgebruiker

Met een rolstoel is het niet altijd mogelijk om in een reguliere auto te rijden. Gelukkig zijn er veel aanpassingen aan de auto mogelijk om deze geschikt te maken voor een bestuurder die bijvoorbeeld geen of verminderd gebruik kan maken van de benen of armen, of rolstoelgebonden is.

Ergens anders een scherpere prijs aangeboden gekregen? Laat het ons weten!

Danny Wellner

Danny, auto aanpasser en directeur Wellner

Handgassysteem

Voor een ieder die graag zelf wil rijden maar verminderde of geen kracht heeft in één of beide benen, biedt een handgassysteem in combinatie met een handbedrijfsrem vaak een oplossing. Hierdoor is het mogelijk om de auto zonder gebruik van de benen en voeten te bedienen. Ook is het vaak handig om de reguliere pedalen opklapbaar te maken, zodat ze niet in de weg zitten maar de personenauto wel door meerdere personen gebruikt kan (blijven) worden.

Handgas- en bedrijfsremsystemen zijn te implementeren in alle personenauto’s met automaat, vanaf €1950,00
Opklapbare pedalen vanaf €425,00 (meerprijs voor Mercedes, Volkswagen en BMW)
Linkergaspedaal vanaf €549,00 (meerprijs voor Mercedes, Volkswagen en BMW)
Elektronisch handremsysteem €1295,00

Zelf-rijden-rolstoel
Stuur-aanpassing

Bedieningsopties op het stuur

Heb je een mobiliteitsbeperking in de voeten en/of benen? Dan is het prettig om de auto zoveel mogelijk met de handen te kunnen besturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de richtingaanwijzer, ruitenwissers en het remsysteem. Ook is het in sommige modellen auto’s mogelijk een gaspedaal naar links te verplaatsen, zodat er met het linkerbeen gas gegeven kan worden. Afhankelijk van het type auto en jouw situatie bepalen we wat de best passende oplossing is voor jou. Prijzen?

Elektrische draaislede onder de stoel

Een draaistoel maakt het makkelijker om van de rolstoel over te stappen naar de bestuurdersstoel (of passagiersstoel). Door de plaatsing van een elektrische draaislede onder de stoel is het mogelijk om de stoel naar achteren te schuiven en te draaien. Hierdoor kun je eenvoudig met rolstoel de bus inrijden en vervolgens plaatsnemen in de bestuurdersstoel. Wij maken gebruik van het systeem van de fabrikant BraunAbility en is geschikt voor modellen als de Volkswagen Transporter en Renault Trafic. Verdere mogelijkheden en prijzen?

Elektrische draaislede rolstoelbus
Elektronische-handrem

Elektronische handrem

Bij verminderde kracht in de handen is het gebruik van de handrem vaak een probleem. Een passende oplossing hiervoor is een elektronisch handremsysteem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een knop, waardoor er aanzienlijk minder kracht nodig is om de handrem in te schakelen. Wij kunnen ook uw huidige elektronische handrem afstellen, smeren of compleet demonteren voor een standaard handremsysteem. Wij bieden een nieuw handremsysteem aan van het merk BraunAbility voor slechts €895,- inclusief montage. Verdere mogelijkheden en prijzen?

Elektrisch bedienbare deuren

Vanuit een rolstoel in- en uit de rolstoelbus stappen wordt makkelijker met een automatische deuropener. Hiermee bedien je de deuren van de rolstoelbus via een afstandsbediening, waardoor je deze gemakkelijk zelf opent en sluit.  Verdere mogelijkheden en prijzen?

Automatische-deur-opener-rolstoelbus