Ieder verhaal is anders, dit geldt ook voor de rolstoelaanpassingen in een auto of bus.

Als het gaat het om een rolstoelauto die aangepast moet worden dan gaat het meestal om het gemakkelijk in en uit kunnen stappen. Denkt u hierbij aan een Autoadapt draaistoel links of rechtsvoor in de auto (ZIE: TURNY draaistoel). Deze zijn er in volledig elektrische varianten maar uiteraard ook alleen als handmatig draaiplateau zodat de stoel al 90 graden naar buiten toe gedraaid is voordat u instapt.

Een handgas en remsysteem in combinatie met het opklapbaar maken van het gas en rempedaal is de aanpassing die ook vrij vaak gedaan wordt. Dit zorgt ervoor dat iemand die zijn of haar benen slechts voor een deel of helemaal niet kan gebruiken toch gewoon gas kan geven en kan remmen met de auto. Deze aanpassingen keurt het RDW en komen na afloop van deze keuring op uw kentekenbewijs te staan.

De rolstoelbus is toch de meest gekozen maar ook de meest praktische oplossing bij het kiezen tussen een rolstoelbus of rolstoelauto.
Naast het financiële voordeel wat de belastingdienst geeft op rolstoelbussen geeft een rolstoelbus ook meer ruimte en zijn er ook extra mogelijkheden op het gebied van rolstoelaanpassingen. Hieronder ziet u een kleine greep uit de aanpassingsmogelijkheden.