Belastingen

Als minder valide zijnde kunt u in aanmerking komen voor het laag tarief wegenbelasting. Dit tarief ligt gemiddeld tussen de €15,- en €40,- per maand. Dit scheelt aanzienlijk vergeleken met het normale tarief wegenbelasting. U kunt dus voordelig gebruik maken van een rolstoelbus met dieselmotor.

Vrijwel al onze bussen voldoen aan alle voorwaarden van de belastingdienst. Bij aanschaf van een rolstoelbus bij Wellner Mobiliteit helpen wij u graag met deze procedure zodat dit vlekkeloos verloopt en u direct gebruik kunt maken van uw rolstoelbus.

Hieronder ziet u de werkwijze van de aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting:

  • Bij het ophalen of afleveren van uw nieuwe bus doet u samen met ons de aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting. Zorg ervoor dat u een doktersverklaring heeft van degene die rolstoelgebonden is. Wat ook volstaat is een bruikleen overkomst van uw vaste rolstoel (ook wel een niet-inklapbare rolstoel genoemd.)
  • Binnen een aantal dagen ontvangt u automatisch het hoge tarief wegenbelasting. Dit komt omdat uw aanvraag nog niet is verwerkt bij de belastingdienst.
  • U ontvangt t.z.t een brief dat uw aanvraag ontvangen is. De huidige rekening komt ‘in de wacht’ te staan. U hoeft deze dan ook nog niet te betalen (alleen wanneer u de aanvraag op tijd heeft ingediend).
  • U ontvangt (meestal) binnen 2-3 weken een brief met een goedkeuring voor het laag tarief wegenbelasting. Het kan ook zijn dat de belastingdienst nog vragen heeft met betrekking tot uw aanvraag. Na het toesturen hiervan ontvangt u nogmaals een brief met een goedkeuring zodra de belastingdienst akkoord is gegaan met uw aanvraag.

Let op: Wij zijn zelf geen onderdeel van de belastingdienst en hebben daarom ook geen invloed op de beslissing van de belastingdienst.

Hieronder kunt u het aanvraagformulier downloaden:

Hieronder kunt u de exacte wegenbelasting berekenen:

Let erop dat u kies voor “Bestelauto gehandicapten”. (zie foto)