Een rolstoelbus kopen is vaak een grote investering dat verschillende vragen met zich meebrengt.

Bent u op zoek naar relevante informatie met betrekking tot de mogelijkheden bij het kopen van een rolstoelbus? Of bent u benieuwd naar de opties om de rolstoelbus aan te passen met onder andere een oprijplaat, kofferbaklift of rolstoellift?

Navigeer via onderstaand menu gemakkelijk door op de pagina:

Over Wellner Mobiliteit

Wellner Mobiliteit is een ervaren en betrouwbare leverancier van rolstoelbussen en rolstoelauto’s.

Wij vinden dat ieder persoon, klein of groot, oud of jong met een mobiliteitsbeperking de mogelijkheid geboden wordt om gemakkelijk te kunnen reizen. Het voortbewegen in een rolstoel is al vermoeiend genoeg en in veel gevallen is uit een rolstoel klimmen (om op een andere stoel plaats te nemen) enorm belastend.

De mogelijkheid om in een aangepaste rolstoelbus te reizen, is voor rolstoelgebruikers een effectieve oplossing. Op deze manier kan optimaal genoten worden van de vrijheid die mobiliteit en vervoer door middel van een rolstoelbus geboden wordt.

Wij bij Wellner Mobiliteit begrijpen dat een rolstoelbus kopen een grote en sommige gevallen een noodzakelijke aankoop is. Met oog op deze twee punten adviseren wij u graag. Tevens demonstreren wij u graag de verschillende mogelijkheden die een rolstoelbus aan kan bieden. Hiervoor is het mogelijk om onze showroom in Zoetermeer te bezoeken.

Rolstoelbus Kopen

Een rolstoelbus kopen bij Wellner Mobiliteit gaat gepaard met een 6 maanden BOVAG-garantie op de gehele bus.

De BOVAG-garantie is in dezen een keurmerk die de kwaliteit waarborgt van bedrijven die onder andere een specialist in rolstoelbussen, rolstoelauto’s, trucks, tweewielers en caravans zijn.

Ons aanbod van rolstoelbussen is vrij breed. Wij bieden namelijk rolstoelbussen aan van diverse merken:

 • Opel rolstoelbussen
 • Renault rolstoelbussen
 • Fiat rolstoelbussen
 • Peugeot rolstoelbussen
 • Citroën rolstoelbussen

Bekijk de pagina met ons aanbod aan rolstoelbussen en lees specificaties waarbij informatie geboden wordt op het gebied van merk, model, kilometerstanden, brandstof, bouwjaar, transmissie en wegenbelasting. Tevens wordt per model aangegeven wat extra opties zijn die de rijplezier en het gebruikersgemakvergroten. Denk hierbij aan opties zoals ABS, boordcomputers, elektrische ramen, cd-spelers, schuifdeuren en meer! Een rolstoelbus kopen bij Wellner Mobiliteit gaat namelijk altijd gepaard met een vergroting van het rijplezier!

“Een rolstoelbus kopen bij Wellner Mobiliteit gaat gepaard met een zes maanden BOVAG-garantie op de gehele bus.”

Rolstoelbus Aanpassen

Als specialist in rolstoelbussen passen wij de rolstoelbus volledig aan op de wensen en behoeften van de koper. Om het gemak van een rolstoelgebruiker te vergroten, bieden wij verschillen rolstoelbus-aanpassingen aan:

 • Draaistoelen
 • Kofferbakliften
 • Oprijplaten
 • Rolstoelliften
 • Rolstoelvergrendelingen
 • Handgas- en remsysteem

Met een draaistoel wordt het rolstoelgebruikers makkelijker gemaakt om zich te verplaatsen van en naar de rolstoel. De draaistoel draait namelijk door de opening van de deur naar buiten en brengt deze naar beneden, zodat een ieder een geschikte hoogte kan ervaren. De bediening van de draaistoel vindt handmatig plaats. Tevens kan de draaistoel gemakkelijk overgezet worden naar andere rolstoelbussen of auto’s.

Met een kofferbaklift is het gemakkelijk een rolstoel op te tillen en vast te zetten met haken. De rolstoellift neemt als het ware een grote fysieke handeling weg. Evenals de draaistoel, wordt de kofferbak lift met de hand bedient.

Naast het installeren van een kofferbaklift, bieden wij ook diverse modellen oprijplaten aan. De oprijplaat wordt gemakkelijk in- en uitgeklapt en zijn voorzien van unieke gasveren die het verplaatsen van de rolstoel in de rolstoelbus vereenvoudigen.

“Als specialist in rolstoelbussen passen de wij rolstoelbus volledig aan op de wensen en behoeften van de koper.”

Ook zijn het de bekende rolstoelliften van RICON die gemakkelijk een rolstoel omhoog brengen.

Wellner Mobiliteit levert nieuwe rolstoelliften met één jaar garantie, waarbij deze na het eerste jaar gratis gecontroleerd wordt waarbij een keuringsrapport ontvangen kan worden. Evenals de draaistoelen en kofferbakliften gaan rolstoelliften gepaard met een afstandsbediening dat voorzien is van vier knopen.

Zodra de rolstoel in de rolstoelbus geplaatst is, dient deze uiteraard vastgezet te worden, zodat deze tijdens de rit niet heen en weer rijdt of beschadigd raakt. Wij zorgen ervoor dat de rolstoel vastgezet wordt door middel van een rolstoelvergrendeling.

Voor rolstoelgebruikers die de voeten vrijwel niet kunnen gebruiken, bieden wij rolstoelgebruikers de mogelijkheid om gas te geven en te remmen met de handen. Na het installeren van de handgas- en remsysteem wordt deze gekeurd door het RDW, zodat u veiligheid en zekerheid geboden wordt.

10 Wellner Zekerheden

Een rolstoelbus kopen bij Wellner Mobiliteit geeft u de volgende 10 zekerheden en voordelen:

 • Gratis thuispassing
 • Standaard 6 maanden BOVAG-garantie
 • Direct rijklaar
 • Grote onderhoudsbeurt
 • Korting op onderhoud
 • Volle tank brandstof
 • Financiering is mogelijk
 • Inruilen is mogelijk
 • Gratis LPK-keuring (laadkleppen periodieke keuring)
 • Gratis leenauto bij schade

Gratis Thuispassing

Heeft u interesse in een rolstoelbus kopen, maar bent u niet in de gelegenheid om onze showroom te bezoeken? Wellner Mobiliteit maakt het u gemakkelijk: maak gebruik van onze gratis thuispassingWij komen met alle plezier met de gewenste rolstoelbus bij u thuis, zodat u de bus onder de loep kan nemen.

Het maakt voor ons als rolstoelbusleverancier niet uit in welke regio u woont. Vanuit onze vestigingsplaats rekenen wij geheel Nederland tot ons werkgebied en rijden wij graag geheel kosteloos naar u toe.

“Wij bij Wellner Mobiliteit begrijpen dat een rolstoelbus kopen een grote en sommige gevallen een noodzakelijke aankoop is. Met oog op deze twee punten adviseren wij u graag aan huis!”

Tevens is een ervaren rolstoelbus-specialist aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de rolstoelbus en welke mogelijkheden geboden worden om uw rijplezier en rijgemak te vergroten.

Zoals u lezen kunt, bieden wij aan rolstoelgebruikers meer vrijheid en verschillende mogelijkheden als het gaat om de aanschaf van een rolstoelbus. Zoals eerder gezegd, is een aangepaste rolstoelbus kopen vaak een beslissing waar een bepaalde periode overheen gaat met diverse bezichtigingen aan showrooms, telefoontjes en afspraken.

Contact opnemen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gemakkelijk contact op met Wellner Mobiliteit via onderstaand contactformulier.

Rolstoelbussen bekijken