Gemiddelde klantbeoordeling: 9,5 starstarstarstar

  • Proefrit aan huis
  • Wij staan bekend om onze persoonlijke service
  • Gratis pechhulp en vervangend vervoer
Aanpassing-groepsvervoer-bus

Rolstoelbus aanpassen voor groepsvervoer

Wil je meerdere rolstoelgebruikers vervoeren? Voor taxidiensten, een zorginstelling of een woongroep is een aangepaste rolstoelbus waarin meerdere rolstoelpassagiers vervoerd kunnen worden vaak een handige oplossing. In deze rolstoelbussen kunnen maximaal 9 personen vervoerd worden, inclusief chauffeur. Het aanpassen van een bus voor groepsvervoer is altijd maatwerk en gaat in overleg met jullie, zo bespreken we de mogelijkheden per model bus en bekijken we aan welke eisen de rolstoelbus moet voldoen.

Wellner biedt een totaalservice voor taxidiensten, zorginstellingen en woongroepen.

Linda Wellner

Linda, aanpassingen adviseur

Nieuwe bus samenstellen

Afhankelijk van hoeveel rolstoelpassagiers en ‘gewone’ passagiers je wilt vervoeren, kun je geheel zelf je rolstoelbus samenstellen. Zo bekijken we samen waar de rolstoelpassagiers komen te zitten, over welke verdere functionaliteiten de bus dient te beschikken en waar de reguliere passagiersplaatsen zitten. Op basis van jouw wensen stellen we een 3D-model op, zodat je een duidelijk beeld hebt van hoe de rolstoelbus eruit komt te zien. Bovendien leveren wij nieuwe op maat gemaakte (rolstoel)bussen van Mercedes, Renault, Opel en Ford.

garantie-stoel
Ombouwen-bus

Busombouw

Om een bus geschikt te maken voor groepsvervoer van rolstoelgebruikers zijn er vaak meer aanpassingen wenselijk dan enkel rolstoelzitplaatsen. Een rolstoellift om de passagiers in de bus te krijgen, rolstoel vastzetsystemen, ingebouwde driepuntsgordels voor alle passagiers en natuurlijk een nette afwerking van het grondplan, de rolstoelzitplaatsen en bekleding van de rolstoelbus. De aanpassingen zijn vrijwel eindeloos, je kan daarbij denken aan: beugels, een elektrische opstap, achteruitrijcamera. Zodra wij samen jouw eisen en wensen op papier hebben maken wij een offerte op maat voor jou.

Rolstoellift

Een rolstoellift maakt het makkelijk om rolstoelgebruikers in- en uit de rolstoelbus te krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van het model bus en de rolstoelen die vervoerd dienen te worden. Bovendien is het mogelijk om een rolstoellift te plaatsen aan de achterkant van het voertuig, maar zijn er ook mogelijkheden om de passagiersstoel te vervangen door een rolstoellift, waardoor in- en uitstappen via de zijkant gefaciliteerd wordt. Wij leveren de beste liften van AMF met een capaciteit van 400 kg al voor €3995,- exclusief BTW. Dit is inclusief deskundige montage en een LPK keuring geldig voor 1 jaar.

Rolstoellift groepsvervoer
Rolstoelzitplaatsen

Rolstoelzitplaatsen

Het is mogelijk om meerdere rolstoelpassagiers per rolstoelbus te vervoeren. Het aantal beschikbare rolstoelplekken is afhankelijk van het model bus en de afmetingen van de rolstoelen. Zo is het in grotere bussen mogelijk om tot 6 rolstoel zitplaatsen te creëren, met één reguliere zitplaats voor de bestuurder. Kleinere bussen bieden vaak de optie om tot 4 rolstoel zitplaatsen te creëren. De prijzen van een rolstoelzitplaats zijn afhankelijk van het type vloer en het aantal plaatsen. Vraag een offerte op maat bij ons wanneer je een personenbus wilt laten ombouwen.

Lift keuring (LPK keuring)

Voor professioneel vervoer van rolstoelgebruikers is het verplicht om eenmaal per jaar de rolstoellift te laten keuren. Er kan immers altijd slijtage ontstaan door het intensieve gebruik. De keuring kun je bij Wellner laten uitvoeren, waarna je het RAI LPK keurmerk ontvangt. Dit bewijs dien je als professioneel vervoerder te kunnen tonen bij een controle. Daarnaast is het ook voor particulier gebruik aan te raden om de rolstoelliften ieder jaar een onderhoudsbeurt te geven om problemen en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Prijzen voor een complete LPK keuring bedragen €125,- exclusief BTW. Inclusief keuringsrapport en de benodigde LPK goedkeuringstickers. Een complete onderhoudsbeurt van jouw rolstoellift heb je al vanaf €125,- exclusief BTW. Wellner Mobiliteit is dealer van alle gerenommeerde fabrikanten en kunnen jou dus altijd helpen. Ook voor spoedreparaties kun je bij ons terecht.

garantie-auto-aanpassingen-wellner-2
scootmobiellift-elektrische-rolstoel

Rolstoellift reparatie en onderhoud

Wanneer u een storing heeft met uw rolstoellift kunt u (in het geval van spoed) altijd bij ons terecht. Wij zijn dealer van alle gerenommeerde merken. De meeste onderdelen hebben wij ruim op voorraad waardoor u weer snel uw werkzaamheden kunt hervatten.

Bel ons op 079-2033113 of rij langs onze werkplaats tijdens onze openingstijden.

Taxibus onderhoud

Wanneer een rolstoelbus intensief gebruikt wordt, zoals het geval bij groepsvervoer voor taxibedrijven of zorginstellingen, zijn sommige onderdelen sneller aan slijtage onderhevig. Regelmatig onderhoud aan de rolstoel taxibus is daarom essentieel. Wellner heeft ervaren monteurs in dienst die vrijwel al het onderhoud en reparaties in onze eigen werkplaats kunnen uitvoeren, ongeacht of het om een Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter of een ander model of merk rolstoel taxibus gaat. Wij begrijpen bovendien dat de rolstoelbus zo snel mogelijk weer operationeel moet zijn en werken daarom altijd met spoed aan de reparaties. Met de gebruikelijke service die je van Wellner gewend bent.

Bel ons op 079-2033113 of rij langs onze werkplaats tijdens onze openingstijden.

Taxibus onderhoud