Gemiddelde klantbeoordeling: 9,5 starstarstarstar

  • Proefrit aan huis
  • Wij staan bekend om onze persoonlijke service
  • Gratis pechhulp en vervangend vervoer
Rolstoelauto-aanpassing

Rolstoelauto aanpassingen

Er zijn veel aanpassingen in personenauto’s mogelijk om deze geschikt te maken voor mensen met een beperking. Deze auto aanpassingen zijn onder te verdelen in oplossingen voor het in- en uit de auto stappen, het meenemen van een rolstoel of scootmobiel, en het bedienen van de auto zoals remmen en gas geven. Samen met jou bekijken we wat de mogelijkheden en oplossingen zijn om met jouw beperking te kunnen autorijden. Bij ons vind je geen woekerprijzen; wij bieden altijd eerlijke prijzen voor goede kwaliteit rolstoelauto aanpassingen.

Linda Wellner

Linda, aanpassingen adviseur

Draaistoel

Een draaistoel kan een uitkomst bieden wanneer je moeite hebt met in- en uit de auto stappen. Bijvoorbeeld omdat je in een rolstoel zit of rugproblemen hebt. Bij een draaistoel wordt in een personenauto een constructie geplaatst onder de stoel, waardoor deze naar buiten toe gedraaid kan worden. De stoel komt daarbij tevens een klein stukje buiten de auto, wat het voor rolstoelgebruikers makkelijker maakt over te stappen van de rolstoel naar de autostoel. In onze showroom kun je de stoelen testen en indien de stoel op voorraad is kunnen we hem bovendien op zeer korte termijn inbouwen. Een draaistoel die wij in vrijwel iedere personenauto kunnen monteren is de Turnout van BraunAbility. Prijs op aanvraag en afhankelijk van type en model auto.

Draaistoel Personenauto
Kofferbaklift-scootmobiel

Kofferbaklift

Wil je een rolstoel of scootmobiel meenemen in de auto? In veel personenauto’s is het mogelijk om een kofferbaklift te installeren om dit te vergemakkelijken. We onderscheiden drie typen kofferbakliften, geschikt voor 58 kg, 90 kg en 180 kg. De 45 kg kofferbaklift is inklapbaar en geschikt voor ieder type auto, zelfs een Fiat 500 of een Suzuki Swift en raden we aan voor een kleine, inklapbare rolstoel of een inklapbare scootmobiel. De liften die 90 kg en 180 kg kunnen dragen zijn geschikt voor elektrische rolstoelen en grotere scootmobiels.

Met een bedrade afstandsbediening takelt de kofferbaklift de rolstoel of scootmobiel de auto in, zonder dat er kracht gezet hoeft te worden door degene die hem bedient. Wellner biedt kofferbakliften aan voor eerlijke prijzen, waardoor je bij ons nooit te veel betaalt.

Een aanvullende mogelijkheid is om de deuren elektrisch bedienbaar maken. Je kunt ons vragen naar de mogelijkheden.

Onze prijzen voor kofferbakliften

42 kg. vanaf €1195,00
58 kg. vanaf €1295,00
90 kg. vanaf €1499,00
180 kg. vanaf €1799,00.

Bodemverlaging rolstoelauto

Voor het vervoeren van een rolstoelpassagier is een bodemverlaging essentieel. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de rolstoelpassagier om te zitten en wordt het naar binnen rijden van de rolstoel of scootmobiel een stuk makkelijker. Uiteraard houden we er bij het verlagen van de bodem in de rolstoelauto altijd rekening mee dat er voldoende ruimte blijft voor het probleemloos deelnemen aan het verkeer, denk hierbij aan bijvoorbeeld drempels. Afhankelijk van het merk en model auto zijn er verschillende oplossingen voor de bodemverlaging en de hoeveelheid te vervoeren passagiers.

Rolstoellift groepsvervoer

Handgas- en handbedrijfsremsystemen

Voor een ieder die graag zelf wil rijden maar verminderde of geen kracht heeft in één of beide benen, biedt een handgassysteem en/of handbedrijfsrem vaak een oplossing. Hierdoor is het mogelijk om de auto zonder gebruik van de benen en voeten te bedienen. Bij verminderde kracht in de handen is het bovendien mogelijk om te kiezen voor een elektronisch handremsysteem, waarbij gebruik kan worden gemaakt van een knop. Ook is het vaak handig om de reguliere pedalen opklapbaar te maken, zodat ze niet in de weg zitten maar de personenauto wel door meerdere personen gebruikt kan (blijven) worden.

Onze prijzen voor handgas- en handbedrijfsremsystemen

Handgas- en bedrijfsremsystemen zijn te implementeren in alle personenauto’s met automaat, vanaf €1950,00
Opklapbare pedalen vanaf €350,00 (meerprijs voor Mercedes, Volkswagen en BMW)
Linkergaspedaal vanaf €695,00 (meerprijs voor Mercedes, Volkswagen en BMW)
Elektronisch handremsysteem vanaf €1495,00

Jaarlijks onderhoud / APK

Net als bij normale auto’s is het belangrijk om de rolstoelauto goed te onderhouden en regelmatig te laten keuren. Zeker bij intensief gebruik van de rolstoelauto zijn onderdelen als rolstoelliften en draaisledes aan slijtage onderhevig. Bij goed onderhoud zorg je ervoor dat dit tot een minimum wordt beperkt en dat eventuele problemen tijdig worden gesignaleerd en opgelost. Voor het jaarlijkse onderhoud, APK en alle reparaties helpen wij je graag verder. Onze professionele werkplaats is compleet uitgerust zodat wij alles onder één dak kunnen aanbieden. Bovendien stellen wij een kosteloze diagnose mocht er iets gerepareerd dienen te worden.

garantie-auto-aanpassingen-wellner-2