Een aangepaste Volkswagen Rolstoelbus

Een aangepaste rolstoelauto, volkswagen rolstoelbus of andere merken rolstoelbussen uit het aanbod van Wellner Mobiliteit. Mocht de gezochte auto of rolstoelbus hier niet tussen staan, bel ons dan even voor het actuele aanbod.

Indien u op zoek ben naar een specifiek model of nog niet duidelijk weet wat voor type rolstoelauto of rolstoelbus bij u past kunt u contact opnemen met één van onze specialisten via het telefoonnummer: 079 – 203 31 69, de Live Chat rechtsonder in uw scherm of stuur ons een vrijblijvende email met al uw vragen via de contactpagina.

Volkswagen Rolstoelbus? Bekijk het aanbod op Wellner Mobiliteit

Een rolstoelbus is een fantastisch hulpmiddel voor een betere mobiliteit als u in een rolstoel zit. Als u in een rolstoel zit weet u wel hoe lastig een kleine rit soms al kan zijn. Voordat u en uw gezin kunnen gaan rijden moet u eerst uw rolstoel verlaten en vervolgens in de auto zien te komen. Hierna moet uw rolstoel nog met veel moeite in de auto gepropt worden. Zodra u op de plek van bestemming aan bent gekomen moet u weer uit de auto en in uw rolstoel zien te komen. Als u uw benen niet (goed) kunt gebruiken is dit ontzettend vervelend en kan een kleine rit dus al veel tijd in beslag nemen. Een rolstoelbus is hiervoor een ideale oplossing. Gelukkig hebben wij altijd wel een goede (Volkswagen) rolstoelbus te koop.

Waarom een Volkswagen Rolstoelbus?

Volkswagen is een betrouwbaar en geliefd merk. Ook de bestelbusjes van Volkswagen zijn ontzettend populair. Een rolstoelbus is in principe een omgebouwde bestelbus, het is dan ook erg logisch dat een geliefde bestelbus ook vaak geschikt is voor de basis van een rolstoelbus. Een rolstoelbus Volkswagen is dan ook een erg logische keuze. Een VW Transporter rolstoelbus is een echte aanrader. Maar wat maakt deze bus nou zo geliefd? Om te beginnen is de cabine van een Transporter rolstoelbus erg luxe. Er zitten ontzettend veel opbergvakjes in de cabine en ook zit deze vol met technologieën. Net als dat het design van de cabine ontzettend mooi is, is ook de buitenkant van de VW Transporter rolstoelbus erg mooi.

Uit welk jaar de Volkswagen rolstoelbus komt speelt natuurlijk erg mee, maar de nieuwe Volkswagen busjes hebben ontzettend veel mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cruise-control en grootlicht assistent. Nog een voordeel is dat de Volkswagen rolstoelbus erg weinig brandstof gebruikt. Een rolstoelbus is qua brandstof ook erg voordelig doordat deze op Diesel loopt.

De mogelijkheden met een VW Rolstoelbus

U heeft veel mogelijkheden bij het kiezen van een VW rolstoelbus. Zo zijn er handgeschakelde busjes, maar u kunt deze ook als automaat krijgen. Meestal hebben wij ook verschillende kleuren busjes staan waaruit u kunt kiezen. Nog iets waar u uit kunt kiezen zijn verschillende bouwjaren. Verschillende bouwjaren komen ook met verschillende opties. Vervolgens komt het belangrijkste: welke aanpassingen we voor u moeten aanbrengen. Een rolstoelbus kan helemaal op maat gemaakt worden. Elke rolstoelbus heeft een bekleding en vastzetstukken nodig. Zo kan u de rolstoel gemakkelijk in de bus rijden en vastzetten.

Om uw rolstoel in de bus te krijgen heeft u een lift of een oprijstuk nodig. Welke het beste bij u past ligt vooral aan uw persoonlijke voorkeur. Buiten de essentiële aanpassingen kan u ook nog een paar aanpassingen laten doen om de rit extra comfortabel te maken. Zo kan een verwarming bijvoorbeeld erg fijn zijn op een koude winterdag. Wij overleggen uw wensen en onze mogelijkheden graag met u, zodat wij een bus op maat kunnen maken. Een Transporter kan tot wel zes mensen vervoeren. Het is ook mogelijk om meerdere rolstoelplekken te laten maken.

Ik vind de Volkswagen busjes niet mooi, wat nu?

Het kan natuurlijk goed dat u de Volkswagen busjes niet mooi vindt of dat de bestuurder deze busjes toch niet zo prettig vindt. Geen nood, wij hebben behalve VW rolstoelbussen ook bussen van andere merken. Zo hebben wij ook Mercedes Vito busjes. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden bij het kiezen van een rolstoelbus. Er is dus altijd wel een busje dat goed bij u past. Onze Volkswagen rolstoelbussen zijn echte aanraders, maar ook Mercedes en Ford zijn hartstikke geschikt voor een goede rolstoelbus.

Belastingvoordeel van de rolstoelbus

Als u een rolstoelbus moet gebruiken is de kans groot dat u belastingvoordeel kan krijgen. U kan dan een zogenaamd grijs kenteken aanvragen. Met dit kenteken betaald u veel minder wegenbelasting per maand. Dit kan wel meer als €100 per maand schelen. Een rolstoelbus kan op de lange termijn misschien dus wel een stuk voordeliger zijn als u dacht. Daarbij komt ook nog eens dat de meeste busjes ontzettend zuinig zijn en op diesel lopen, waardoor u nog meer kosten bespaart.

Toch liever zelf rijden?

Wilt u toch liever zelf achter het stuur zitten? In principe vinden wij dat een rolstoelbus het meest geschikte vervoer is voor een rolstoelgebruiker. Toch is er voor sommige rolstoelgebruikers ook een mogelijkheid om zelf te rijden. Er kunnen aanpassingen gemaakt worden aan een personenauto waardoor u uw benen niet meer hoeft te gebruiken voor het remmen en gas geven. U kan een hand gas- en remsysteem laten inbouwen. Een aanpassing zoals een draailift kan ervoor zorgen dat u gemakkelijker in uw auto komt.

Heeft u moeite met het kiezen van een rolstoelbus?

U heeft ontzettend veel keuze uit verschillende bussen bij het kiezen van een rolstoelbus. Zo zijn het bouwjaar, merk en model allemaal factoren waarmee u rekening kunt houden. Maar ook of u nou beter een lift of een oprijstuk kunt nemen is bijvoorbeeld een belangrijke keuze. Wij snappen dat u misschien niet zo snel weet wat u moet kiezen. Wij kunnen niet voor u kiezen, maar wij willen u graag helpen met het geven van informatie waardoor u een betere keuze kunt maken. Weet u niet zo goed wat u moet kiezen? Twijfel er dan niet over om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder.

Wij kunnen u erg aanraden om onze showroom eens te bezoeken. Zo komt u erachter wat voor mogelijkheden u allemaal heeft. In onze showroom krijgt u ook de mogelijkheden om de rolstoelbussen uit te proberen zodat u weet of een bus geschikt is voor u. Bent u niet mobiel genoeg om naar onze showroom te komen? Kijk dan eens op onze website of u een leuke bus ziet staan. Als u interesse in een bus heeft komen wij graag naar u toe zodat u een proefrit kunt maken. Natuurlijk is dit geheel vrijblijvend en zit u dus nergens aan vast. Wij hopen dat u een geschikt voertuig zal vinden.