Een aangepaste Ford Rolstoelbus

Op deze pagina ziet u een deel van ons aanbod in aangepaste auto’s, ford rolstoelbussen en andere merken. Mocht de gezochte auto of bus hier niet tussen staan. Bel ons dan even voor het actuele aanbod.

Indien u op zoek ben naar een specifiek model of nog niet duidelijk weet wat voor type rolstoelauto of rolsoelbus bij u past kunt u contact opnemen met één van onze specialisten via het telefoonnummer: 079 – 203 31 69, de Live Chat rechtsonder in uw scherm of stuur ons een vrijblijvende email met al uw vragen via de contactpagina.

Ford Rolstoelbus

Een rolstoelbus is een aangepaste bus waarmee de rolstoelgebruiker een stuk mobieler wordt. Als rolstoelgebruiker is het onmogelijk een normale auto of bus te besturen. Helaas is ook het reizen als passagier een stuk minder fijn wanneer u een rolstoel nodig heeft. Wellner mobiliteit zorgt ervoor dat rolstoelgebruikers weer mobiel worden met aangepaste rolstoelbussen en auto’s. Bekijk hieronder onze Ford rolstoelbus en andere rolstoelbussen van merken als Volkswagen, Renault en Opel.

Wat is een rolstoelbus?

Een rolstoelbus is een bus die zodanig is aangepast dat hier een of meerdere rolstoelpassagiers inpassen. De bussen worden meestal op maat gemaakt waardoor elke bus verschilt. Er zijn ontzettend veel opties waar u uit kunt kiezen. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor een rolstoelbus met oprijstuk, maar ook voor een rolstoelbus met een lift. Met de rolstoelbus zal u niet langer meer uw rolstoel hoeven te verlaten tijdens het reizen. U kan de rolstoel eenvoudig in de bus krijgen door gebruik te maken van een lift of oprijstuk. In de bus wordt uw rolstoel vastgezet waardoor u de hele rit comfortabel in uw rolstoel kunt zitten.

Welke aanpassingen zijn er voor de rolstoelbus?

Behalve een lift en oprijstuk zijn er nog veel meer aanpassingen voor de rolstoelbus. Zo kan de bus zodanig aangepast worden dat er zelfs meerdere rolstoelen of andere passagiers in kunnen. Met de Ford Transit rolstoelbus kan u zo in totaal tot wel zes passagiers vervoeren. De afmetingen van de rolstoel en het maximaal toegestane laadgewicht zijn hierbij erg belangrijk. Bij de standaard aanpassingen van de rolstoelbus horen ook bekleding en vastzetstukken. De bekleding zorgt ervoor dat de rolstoelbus er beter uitziet, maar ook dat u goed naar uw plek kunt rijden.
Als u bepaalde hulpmiddelen nodig heeft kan een rolstoelbus zo gemaakt worden dat er ook plek is voor deze hulpmiddelen. Natuurlijk heeft u nog veel meer mogelijkheden. Zo kan u de ruimte ook laten verwarmen of andere elektronica laten plaatsen zodat uw rit zo comfortabel mogelijk is. De mogelijkheden zijn dus eindeloos bij het op maat laten maken van een rolstoelbus.

Waarom kiezen voor een Ford Transit Rolstoelbus?

De Ford Transit rolstoelbus een comfortabel vervoersmiddel. De Ford Transit is ook een erg geliefde bedrijfswagen. De Ford Transit is erg stil, waardoor deze ook ideaal is om aan te laten passen naar rolstoelbus. De bus komt met veel verschillende technologieën en is bovendien ook erg zuinig. Doordat deze wagen zo zuinig is bespaart u veel geld. De rolstoelbus rijdt op Diesel waardoor u ook minder kwijt bent als met benzine.

Ford Transit Rolstoelbus met grijs kenteken

De rolstoelbus heeft nog meer voordelen. Zo is de kans groot dat u in aanmerking komt voor een grijs kenteken. Deze kentekens worden gewoonlijk gebruikt in het bedrijfsleven en leveren een belastingvoordeel op, maar ook als rolstoelgebruiker kan u hiervoor in aanmerking komen. Dit kan u enorm veel geld aan wegenbelasting schelen. Hierdoor bespaart u dus veel geld op de lange termijn. Niet alleen is de rolstoelbus dus fijner voor uw mobiliteit, maar het kan ook beter zijn voor uw portemonnee.

Alternatieven voor de Ford Rolstoelbus

Heeft u besloten dat de Ford rolstoelbus niks voor u is? Smaken verschillen natuurlijk en het kan dat u de Ford Transit niet mooi vindt of dat u andere nadelen heeft. Gelukkig zijn er nog veel meer rolstoelbussen waar u uit kunt kiezen. Ontzettend veel bestelbussen zijn geschikt voor het ombouwen naar een rolstoelbus. Zo zijn er ook verschillende modellen van bijvoorbeeld Mercedes en Volkswagen die u prima kunt kiezen voor uw rolstoelbus. De Mercedes Vito is bijvoorbeeld een bus van Mercedes die ook erg geschikt is voor een aangepaste rolstoelbus.
Ook als u het hele idee van de rolstoelbus iets minder vindt blijft er meestal nog één oplossing over. Als u zelf wilt rijden kan u er namelijk voor kiezen om een personenauto aan te laten passen. Indien u alleen uw benen niet goed kunt gebruiken kan u een rem en gassysteem laten inbouwen waarbij gebruik gemaakt wordt van de hand. Zo kan u ook autorijden als u uw benen niet kunt gebruiken. Om ervoor te zorgen dat u makkelijker in de auto kan komen zal er een draailift ingebouwd kunnen worden.

Welke aanpassingen zijn nu het meest geschikt voor mij?

Er is ontzettend veel keuze bij het kiezen van een rolstoelbus of aangepaste auto. Misschien zelfs zoveel keuze dat u moeite heeft met het maken van een keuze. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven met showrooms vol met rolstoelbussen. Wij raden u aan om eens een showroom te bezoeken en hier verschillende mogelijkheden te bekijken en eventueel ook te testen. Zo krijgt u een beter idee van wat u wilt. U kunt dan gelijk een testrit maken en kijken of er andere aanpassingen nodig zijn. Heeft u vragen over de Ford Transit rolstoelbus of andere rolstoelbussen? Wij beantwoorden uw vragen met veel plezier en helpen u indien nodig met het kiezen van een geschikte rolstoelbus. Wij hopen dat ook u binnenkort makkelijker en comfortabel kunt reizen door middel van een nieuwe rolstoelbus.