Gemiddelde klantbeoordeling: 9,5 starstarstarstar

  • Proefrit aan huis
  • Wij staan bekend om onze persoonlijke service
  • Gratis pechhulp en vervangend vervoer
belasting

Laag tarief wegenbelasting

Als minder valide zijnde kun je in aanmerking komen voor het laag tarief wegenbelasting. Dit tarief ligt gemiddeld tussen de €15,- en €40,- per maand. Dit scheelt aanzienlijk vergeleken met het reguliere tarief wegenbelasting. Je kunt dus voordelig gebruik maken van een rolstoelbus met dieselmotor.

Vrijwel al onze bussen voldoen aan alle voorwaarden van de belastingdienst. Bij aanschaf van een rolstoelbus bij Wellner Mobiliteit helpen wij jou graag met de aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting, zodat dit vlekkeloos verloopt en je direct gebruik kunt maken van de rolstoelbus.

Hieronder zie je de werkwijze van de aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting.

Linda Wellner
Linda, aanpassingen adviseur

auto-verzekering

Aanvragen

  1. Bij het ophalen of afleveren van uw nieuwe bus doen we samen  de aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting. Zorg er voor dat je een doktersverklaring hebt voor degene die rolstoelgebonden is. Wat ook volstaat is een bruikleen overeenkomst van de vaste rolstoel (ook wel een niet-inklapbare rolstoel genoemd.)
  2. Binnen een aantal dagen ontvang je automatisch het hoge tarief Dit komt omdat uw aanvraag nog niet is verwerkt bij de belastingdienst.

Brieven belastingdienst

  1. Je ontvangt (meestal) binnen 2-3 weken een brief met een goedkeuring voor het lage tarief wegenbelasting. Het kan ook zijn dat de belastingdienst nog vragen heeft met betrekking tot jouw aanvraag. Na het beantwoorden hiervan ontvang je nogmaals een brief met een goedkeuring zodra de belastingdienst akkoord is gegaan met uw aanvraag.
  2. Je ontvangt t.z.t een brief dat de aanvraag ontvangen is. De huidige rekening komt ‘in de wacht’ te staan. Je hoeft deze  (alleen wanneer je de aanvraag op tijd hebt ingediend) dan ook nog niet te betalen.

Download hier het formulier voor uw aanvraag.

 

Wij zijn zelf geen onderdeel van de belastingdienst en hebben daarom ook geen invloed op de beslissing van de belastingdienst.

belasting