Gemiddelde 9/10 van klanten starstarstarstar

  • Proefrit aan huis
  • Gratis pechhulp en vervangend vervoer
  • Tot een jaar BOVAG garantie
rolstoel bus wellner

Laag tarief wegenbelasting

Als minder valide zijnde kun je in aanmerking komen voor het laag tarief wegenbelasting. Dit tarief ligt gemiddeld tussen de €15,- en €40,- per maand. Dit scheelt aanzienlijk vergeleken met het normale tarief wegenbelasting. Jekunt dus voordelig gebruik maken van een rolstoelbus met dieselmotor.

Vrijwel al onze bussen voldoen aan alle voorwaarden van de belastingdienst. Bij aanschaf van een rolstoelbus bij Wellner Mobiliteit helpen wij jou graag met deze procedure zodat dit vlekkeloos verloopt en je direct gebruik kunt maken van de rolstoelbus.

Hieronder zie je de werkwijze van de aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting.

Danny Wellner

auto-verzekering
  1. Bij het ophalen of afleveren van uw nieuwe bus doe je samen met ons de aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting. Zorg ervoor dat je een doktersverklaringhebt van degene die rolstoelgebonden is. Wat ook volstaat is een bruikleen overkomst van de vaste rolstoel (ook wel een niet-inklapbare rolstoel genoemd.)
  2. Binnen een aantal dagen ontvang je automatisch het hoge tarief Dit komt omdat uw aanvraag nog niet is verwerkt bij de belastingdienst.
  1. Je ontvangt (meestal) binnen 2-3 wekeneen brief met een goedkeuring voor het laag tarief wegenbelasting. Het kan ook zijn dat de belastingdienst nog vragen heeft met betrekking tot jouw aanvraag. Na het toesturen hiervan ontvang je nogmaals een brief met een goedkeuring zodra de belastingdienst akkoord is gegaan met uw aanvraag.
  2. Je ontvangt t.z.t een brief dat de aanvraag ontvangen is. De huidige rekening komt ‘in de wacht’ te staan. Je hoeft deze dan ook nog niet te betalen (alleen wanneer je de aanvraag op tijd hebt ingediend).

Download hier het formulier voor uw aanvraag.

Let op: Wij zijn zelf geen onderdeel van de belastingdienst en hebben daarom ook geen invloed op de beslissing van de belastingdienst.

belasting