Gemiddelde klantbeoordeling: 9,5 starstarstarstar

  • Proefrit aan huis
  • Gratis pechhulp en vervangend vervoer
  • Tot een jaar BOVAG garantie
Rolstoelbus-aanpassingen

Aanpassingen rolstoelbus

Een rolstoelbus biedt uitkomst wanneer je één of meerdere rolstoelpassagiers wilt vervoeren. Afhankelijk van de afmetingen van de rolstoel kun je 2 tot 6 personen vervoeren in de rolstoelbus met behoud van het laag tarief wegenbelasting. Om een bus geschikt te maken voor het vervoeren van rolstoelpassagiers, zijn er verschillende aanpassingen mogelijk. Een standaard ‘ombouw’ voor een rolstoelbus bestaat uit een vlakke vloer, een inrijplaat of rolstoellift en vastzetsysteem voor de rolstoel. Onder het genot van een bakje koffie bekijken wij samen rustig wat de mogelijkheden en oplossingen zijn voor jouw situatie.

Danny Wellner

Danny, auto aanpasser en directeur Wellner

Bodemverlaging rolstoelbus  —-  (bestaat alleen voor rolstoelauto’)

Voor het vervoeren van een rolstoelpassagier is een bodemverlaging essentieel. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de rolstoelpassagier om te zitten en wordt het naar binnen rijden van de rolstoel of scootmobiel een stuk makkelijker. Uiteraard houden we er bij het verlagen van de bodem in de rolstoelbus altijd rekening mee dat er voldoende ruimte blijft voor het probleemloos deelnemen aan het verkeer, denk hierbij aan bijvoorbeeld drempels. Afhankelijk van het merk en model bus zijn er verschillende oplossingen voor de bodemverlaging en de hoeveelheid te vervoeren passagiers. Prijzen?

Draaistoel Personenauto
Rolstoel vastzetsysteem

Rolstoel vastzetsysteem

Om de rolstoelpassagier veilig te kunnen vervoeren is het belangrijk dat de rolstoel stevig vast zit tijdens de rit. Een rolstoel vastzetsysteem biedt een passende oplossing. Middels een 4-puntsfixatie wordt de rolstoel op 4 plekken vastgezet. Dit kan middels een gordelsysteem, maar er zijn ook mogelijkheden voor een automatisch of elektrisch vastzetsysteem. De auto aanpassers van Wellner kunnen je adviseren over een passend systeem voor jouw situatie. Prijzen?

Oprijplaat rolstoelbus

Om de rolstoel of scootmobiel makkelijker in- en uit de rolstoelbus te kunnen rijden biedt een Oprijplaat uitkomst.  Verdere mogelijkheden en prijzen?

Wellner-inrijplaat-rolstoelbus

Driepuntsgordels rolstoelbus

Veiligheidsgordels en airbags zijn niet meer weg te denken uit de moderne auto. Ook voor de rolstoelpassagier is het belangrijk om veilig vervoerd te kunnen worden. Daarom adviseren wij altijd om het rolstoel vastzetsysteem aan te vullen met een driepuntsgordel, om de rolstoelgebruiker zelf bescherming te bieden. Verdere mogelijkheden en prijzen?