Draaistoelen

Om het voor u makkelijk te maken om in te stappen en/of plaats te nemen naast de bestuurder zijn er een aantal oplossingen mogelijk met een draaistoel. Dit systeem van het Zweedse Autoadapt is geschikt voor vrijwel alle stoelen in uw auto of bus die zich bij een deur bevinden.

Op de video ziet u hoe gemakkelijk het voor u wordt om met de auto op pad te gaan.

Turnout- handmatig draaisysteem

De Turnout© van Autoadapt laat uw stoel naar buiten toe draaien. Hierdoor zit de stoel al met zijn voorzijde buiten de auto. Plaats nemen op uw stoel kost u dus een stuk minder moeite. Nadat u plaats genomen heeft kunt u de stoel rustig met binnen toe manoeuvreren.
Voor vele de juiste oplossing, tevens ook zeer betaalbaar.

Turny EVO – Elektrisch draaisysteem

De EVO is een elektrische variant van de Turnout. De werking is exact hetzelfde, dit systeem draait met een druk op de knop naar binnen. Dit systeem is geschikt voor zowel de bestuurdersstoel als voor de passagiersstoel.

Sinds dit jaar zijn al onze Autoadapt systemen die elektrisch draaien met een App bedienbaar. Dit is om het u nog gemakkelijker te maken.

Turny© Orbit

De Turny© Orbit draait de stoel automatisch circa 90 graden door de deuropening naar buiten zodat uw gemakkelijk plaats kunt nemen.Het begint dus exact hetzelfde als de Turny EVO die enkel uw stoel naar buiten toe draait.

Bij auto’s of bussen met hoge instap is het enkel 90 graden draaien van de stoel soms niet genoeg. De turny© zorgt niet alleen dat de stoel draait maar ook dat de stoel een stuk naar beneden zakt zodat u makkelijk uit de stoel kunt opstaan of de transfer kunt maken naar uw scootmobiel.

Volledig elektrische draaislede

Let op: Niet alle systemen kunnen op de bestuurdersplek geplaatst worden. Dit vanwege het stuur die de doorgang blokkeert om de draai met de benen te kunnen maken.

De zogeheten ‘6 way base’ maakt het mogelijk om voor u makkelijk de stap van rolstoel naar autostoel te kunnen maken. U kunt dan zelf via een rolstoellift of oprijplaat de bus inrijden en zo de transfer maken. Met de 6-way base kunt u volledig elektrisch de stoel 180 graden draaien en de stoel in de gewenste hoogte plaatsen.

In alle gevallen raden wij aan om vooraf contact op te nemen met ons voor de mogelijkheden. Dit omdat een Turny© of 6-way base erg persoonsgebonden is.

De Turny stoelen zijn beschikbaar in drie lifthoogtes; 300 mm, 395 mm en 480 mm, en zijn daarmee geschikt voor auto’s met hoge zitposities, zoals MPV’s, SUV’s, minivans en busjes.

De Turny draaistoel betreft een universeel product waardoor deze gemakkelijk kan worden overgezet naar een andere auto. U dient alleen de juiste adapter plaat aan te schaffen.

Het systeem past vrijwel in alle auto’s. Voertuigen die niet in de lijst staan moeten bekeken worden door ons, meestal kunnen wij het alsnog passend maken. Type bussen welke geschikt zijn voor deze systemen staan hieronder weergegeven.

  • Volkswagen Transporter, Crafter
  • Mercedes Vito, Viano, Sprinter, V-klasse
  • Opel Vivaro, Movano, Combo
  • Renault Trafic, Master
  • Ford Transit, Connect, Custom
  • Fiat Ducato, Doblo, Scudo
  • Citroen Jumpy, Jumper
  • Peugeot boxer, Partner

Offerte aanvragen