Gemiddelde klantbeoordeling: 9,5 starstarstarstar

 • Proefrit aan huis
 • Wij staan bekend om onze persoonlijke service
 • Gratis pechhulp en vervangend vervoer
Rolstoelbus-aanpassingen

Aanpassingen rolstoelbus

Een rolstoelbus biedt uitkomst wanneer je één of meerdere rolstoelpassagiers wilt vervoeren. Afhankelijk van de afmetingen van de rolstoel kun je 2 tot 6 personen vervoeren in de rolstoelbus met behoud van het laag tarief wegenbelasting. Om een bus geschikt te maken voor het vervoeren van rolstoelpassagiers, zijn er verschillende aanpassingen mogelijk. Een standaard ‘ombouw’ voor een rolstoelbus bestaat uit een vlakke vloer, een inrijplaat of rolstoellift en vastzetsysteem voor de rolstoel. Onder het genot van een bakje koffie bekijken wij samen rustig wat de mogelijkheden en oplossingen zijn voor jouw situatie.

Wij bieden scherpe, eerlijke prijzen passend bij jouw wensen en budget.

Linda Wellner

Linda, aanpassingen adviseur

Busombouw

Busombouw (basis, standaard en luxe)

Bij het ombouwen van een bus tot rolstoelbus is bijna alles mogelijk. Samen met jou bespreken we de wensen, situatie en mogelijkheden. Hoeveel mensen moeten er in de bus passen? Op welke plek wil de rolstoelpassagier zitten? En waarvoor gaan jullie de rolstoelbus met name gebruiken? Op basis daarvan komen wij met een advies voor een op maat gemaakte busombouw en bijpassende accessoires voor rolstoelbussen. Wij bieden al een basis busombouw (inclusief occcasion rolstoellift) aan voor slechts €2995,-. Een aluminium systeemvloer met twee stoelen bieden wij al aan vanaf €3495,-. We maken graag een op maat gemaakte offerte voor je, of bekijk alvast onze rolstoelbus occasions.

Een standaard rolstoel busombouw bevat:
 • Een nieuw grondplan
 • Binnen-, en hemelbekleding
 • (Extra) stoelen of bank
 • Inrijplatform of rolstoellift
 • Rolstoel vastzetsysteem
 • Drie-puntsgordel voor de rolstoelgebruiker
Uitbreidingsmogelijkheden:
 • Elektronische opstap
 • Meerdere rolstoelzitplaatsen (max 2 naast elkaar)
 • Elektronisch bedienbare achterdeuren (voor zelfrijder)

Uiteindelijk bepalen we samen met jou wat het eisen- en wensenpakket is. Wij maken een digitale technische tekening en samen vinden we zo jouw perfecte bus, passend bij jouw wensen en budget.

Rolstoellift

Het vervoeren van een rolstoel of scootmobiel kan lastig zijn. Een rolstoellift biedt daarbij letterlijk verlichting. Zonder grote krachtinspanningen te leveren kun je met behulp van een rolstoellift de (elektrische) rolstoel of scootmobiel in de auto krijgen. Hiervoor zijn verschillende opties beschikbaar, zoals een kofferbaklift, die bestaat uit een takelarm die uit de auto komt en middels een haak die aan de rolstoel kan worden bevestigd de rolstoel naar binnen takelt. Een andere optie is een (volledig) elektrische rolstoellift, waarbij middels een afstandsbediening een plateau naar beneden komt waar de rolstoel opgereden kan worden. De lift stopt automatisch op de juiste hoogte, zodat de rolstoel de bus ingereden kan worden. We adviseren om de rolstoellift jaarlijks te laten keuren.

Prijzen van onze rolstoelliften
 • Nieuwe lift met 1 jaar garantie: vanaf €4450,-
 • Onderhoudsbeurt lift: vanaf €125,-
Rolstoellift groepsvervoer
Rolstoel vastzetsysteem

Rolstoel vastzetsysteem

Om de rolstoelpassagier veilig te kunnen vervoeren is het belangrijk dat de rolstoel stevig vast zit tijdens de rit. Een rolstoel vastzetsysteem biedt een passende oplossing. Middels een 4-puntsfixatie wordt de rolstoel op 4 plekken vastgezet. Dit kan middels een gordelsysteem, maar er zijn ook mogelijkheden voor een automatisch of elektrisch vastzetsysteem. De auto aanpassers van Wellner kunnen je adviseren over een passend systeem voor jouw situatie.

Prijzen van onze rolstoelvastzetsystemen
 • Rolstoel vastzetsysteem deluxe: €995,00
 • RDW-keuring: €295,00

Oprijplaat rolstoelbus

Om de rolstoel of scootmobiel makkelijker in- en uit de rolstoelbus te kunnen rijden biedt een oprijplaat uitkomst. De oprijplaat kun je gemakkelijk meenemen in de rolstoelbus doordat ze opklapbaar zijn. Oprijplaten zijn beschikbaar in verschillende formaten en laadcapaciteit. Het oppervlak is voorzien van profiel, wat ervoor zorgt dat de oprijplaat niet glad wordt bij bijvoorbeeld regenachtig weer. Alle oprijplaten voor rolstoelbussen zijn gebruiksvriendelijk.

Prijzen van onze oprijplaten
 • Oprijplaten van het merk AMF: vanaf €1495,-
 • Oprijplaten van het merk Feal: vanaf €1695,-

Op de afbeelding hiernaast is een Feal-oprijplaat afgebeeld.

Wellner-inrijplaat-rolstoelbus
garantie-auto-aanpassingen-wellner-2

Onderhoud rolstoelbus

Net als bij een gewone auto is het onderhouden van de rolstoelbus belangrijk. Wij bieden al een kleine onderhoudsbeurt voor rolstoelbussen aan vanaf €149,-. Al het onderhoud en eventuele reparaties vinden plaats in onze werkplaats, waar we alles onder één dak kunnen bieden. Woon je verder weg? Dan kun je ‘s ochtends langskomen. Wij geven je vervolgens een leenbus mee, waarmee je kunt lunchen in de buurt. Na de lunch staat de rolstoelbus klaar met een nieuwe APK en gedegen onderhoud, en dat allemaal voor een normaal tarief.

Overige aanpassingen rolstoelbussen

Onze ervaren aanpassers kunnen vrijwel alle rolstoelbus aanpassingen in onze eigen werkplaats uitvoeren, daardoor ben je altijd verzekerd van snelle en persoonlijke service. Denk hierbij aan opklapbare pedalen, een met de linkervoet bedienbaar gaspedaal plaatsen, isolatie van de rolstoelbus, stofferen, het plaatsen van extra ruiten in de rolstoelbus of het plaatsen van een achteruitrijcamera. Het team van Wellner denkt graag met je mee en vindt voor vrijwel alle wensen een oplossing. Heb je dus een wens voor een aanpassing in de rolstoelbus? Laat het ons weten en wij helpen je graag!

Ombouwen-bus